Одессу основала не Екатерина, а Украинский князь Данило. / История / Запретные темы, политика, история, здоровье, религия

История →  Одессу основала не Екатерина, а Украинский князь Данило.

Вдогонку о статье о Екатерине 2, которую традиционно принято считать основательницей Одессы, публикую статью и о основании самой Одессы, писал не сам, поэтому учимся украинскому языку;) Есть вещи сами собой разумеещиеся над которыми мы не задумываемся, о том что УПА воевали не за немцев, а против коммунистов мы узнали совсем недавно, надеюсь что так же произойдет и в отношении «исконно русского» города Одессы.

Одесу заснував перший Український король Данило!

Питання дати заснування Одеси досі продовжує викликати дискусії як серед істориків, так і серед людей, далеких від будь-яких наукових кіл. Російськоорієнтовані громадяни стверджують, що роком заснування нашого міста слід вважати 1794 рік, коли в результаті війни український південь відійшов від Туреччини до Росії. Важко повірити, що Степова Україна, яка не мала ніяких природних кордонів (гір, пустель, морів, океанів), які відділяли б її від Центральної України — Гетьманщини, до появи тут росіян не мала жодного відношення до історії України, а була диким і пустельним краєм.

Кожний одеський школяр знає, що козацькі села Нерубайське та Усатове, які зараз територіально злилися з Одесою, існували ще до 1794 року. Більш освічені можуть пригадати роботу нині покійного одеського історика Олександра Болдирєва «Одесі — 600», де неспростовно доводиться, що наше місто під іншою назвою існувало вже в часи Великого Князівства Литовського. Та чи не сягає історія нашого міста давніших часів? Скажімо в ті часи, коли українці ще не підпали під владу іноземців. Отже зробимо невеличкий історичний екскурс.

Галицько-волинська держава мала усі ознаки середньовічного, королівства, якому притаманні різноманітні форми залежностей теренів. Зображення могутньої держави лише в умовному способі політичних подій, безпосилковий повтор тези Михайла Грушевського про те, що «Всеукраїнською, якою була Київська, Галицько-Волинська держава стати не подужала, обмежилася Західною Україною», тривалий час становили монополію в радянській історіографії. Але продовження цієї фрази у М. Грушевського виглядає таким чином: «хоч було кілька моментів, коли заносилося як не на опановане нею цілої України, то значне розширення сфери впливів на сході.»

Звичайно, побачити мапу найбільшого територіального розвитку Чехії часів Оттокара ІІ Пржемисла, чи Священної Римської імперії, що власне ніколи не була єдиною державою. Але щодо Галичини традиційно навіть не розглядається проблема — як виглядала ця держава у добу свого найбільшого розквіту, зараховуючи і тимчасові, черезсмужні й династичні володіння.

За часів Володимира-Василя Святого за літописними згадками давньоруський політичний кордон на Заході встановлено «аж по Краків ». Перемишль тоді виступав як головний центр усього Підкарпаття. Терени з мішаним населенням сягали до Вісли.

Таку ж лінію кордону можна констатувати й під орудою Ярослава-Юрія Мудрого. Від початку прилучення до Київської держави Галичина входила в одну волость із Волинню, а потім переходить безпосередньо під владу київського князя.

Коливання кордону держави найбільш відчувалося на межі з Польськими князівствами, які за планами Василька, взагалі повинні були бути підпорядковані Галичині, а також на межах із Волинню й Київщиною. Але щодо інших давньоукраїнських земель принцип галицької політики найкраще висловлений y літописній згадці про перемогу Володаря над киянами у 1099 році: «Належить нам на межі своїй стати ». Крім постійного напряму походів на Польщу, другим за значимістю, була експансія на південь.

Першим державницьким проникненням слов'ян на долішньому Дунаю, мабуть, слід вважати, відоме за візантійськими згадками укладення договору 482 року слов'янським князем й спорудження ним там міста. У період створення соборної Київської держави це терени розселення тиверців та уличів, достатньо засвоєні. Їхні міста «Повість врем'яних літ» вважає існуючими і «до сего дня », а саме в другій пол. XI ст. Просторий вихід імперії Рюриковичів на морське узбережжя на усьому протязі від Дунаю до Дону пошкоджений вторгненням тюркських народів наприкінці XI ст. «майже повністю поновлюється, безперечно, принаймні від Дніпра до Дунаю».

Київська спадщина переходить до Галичини, що залишилася на напрямку південного заходу без суперників. Велика залюдненість цих земель у другій пол. ХІІ ст. свідчить, що процес слов'янської колонізації мав місце й наприкінці XI — початку XII ст. Академік М. Грушевський вважав, що місце притулку безземельних князів-ізгоїв у цю пору «замість, Тмутаракані займає Берладь. Що тут на лівому березі Дунаю могли бути князі і князівські волості і частіше пересиджували тут ріжні неприкаяні князі, вважаю правдоподібним з огляду на руських князів, що від часу до часу з'являться в задунайських городах. „Перший слід такого князя бачить ще в 2-й пол. XI ст. Анна Комнена, вичислюючи варварських князів, що сиділи в подунайських містах (Дрісті, Вачині й ін.), згадує між ними якогось Всеслава. “В ХІІ в. руський князь Василько дістав від імператора по Дунаю чотири городи».

Вже у 108 4р. галичани вперше напали на останній київський Порт — Олешшя. Тоді Всеволод Олегович провів акцію в оборону Олешшя. Вибитий з Галича Іван Ростиславович, що осів у Берладі виставив у боротьбі з Ярославом шість тисяч військ, що вказує на досить велику чисельність населення галицького півдня. Про те, що це не були «січовики ХІІ сторіччя », кажуть згадки про жіноче населення, наприклад, у «Слові о полку Ігоровім»: "… девіці співають до Дунаю, в'ються голоси їх через море до Києва" — очевидно, мова про дівчат-русинок". Взагалі, ці сутички між «галицькими вигонцями» киянами найбільш підходять до типології феодальних чвар. Закінчуються вони на користь Ярослава Осмомисла, що «зачинив ворота Дунаєві», «суди рядить по Дунаю». На порубіжжі XII і XIII ст.ст. Олешшя згадується вже як галицьке місто. Навіть у часи внутрішніх війн на Галичині. Про це вказує Галицько-Волинський літопис у згадці від 25 жовтня 1219 р. «прийшли вони[Данило з військом] нижче від города Кучелмина, думаючи, де перейти ріку Дністер. Та за божою милістю прийшли човни з города Олешшя, і переїхали вони в них через Дністер, і наситилися рибою і вином».

«Вигонці галичкия», що мешкали по низовому Дунаю і Дністрі прибули човнами в Дніпро у 1223 р. щоб приєднатися до походу проти татар. За підрахунками академіка М. Грушевського, заснованих на кількості човнів їх, мусило бути кількадесят тисяч.

Академік І. Крип'якевич довів, що надчорноморські землі мали традиційний розподіл на волості. Воскресенський літопис (список ХIV ст.) перераховує біля тридцяти галицьких міст у міжріччі Дунаю й Дніпра. Серед них Килія, Білгород, Черн (над тим же лиманом), Аский (Яси), Сучава, Хотем, на морі Карна, Каварна. Більшість з них досі не локалізовані.

Найбільші міста цього регіону, що відомі за десятками згадок, Берладь і Малий Галич у цьому списку не вказані. Ще кілька назв міст не зарахованих у Воскресенському списку відомі з інших літописів, грамот, хронік.

За мапою академіка І.Крип'якевича південно-західний кордон Галичини проходив по північному берегу Тиси, потім відсікаючи до руських земель приблизно третину сучасної румунської Молдови до міста Малий Галич (Галац) по Дунаю до Чорного моря. Південно-східна межа, якщо починати з Теребовельської волості, приблизно посередині простору між Південним Бугом й Дністром, далі аж на лівому березі Тилігула та його лиману до Чорного моря.

За галицько-київським кордоном за приблизно 36-им меридіаном ішов терен Київського князівства, яке кілька разів Романом та Данилом було приєднане до Галицько-Волинської держави.

У виданій 1984 року праці Крип'якевича «Галицько-волинське князівство » надається мапа створена не ним, а головою редакційної комісії Б. Рибаковим. Вона має принципові розбіжності з текстом, який мусить її описувати. На цій мапі Галицький кордон проходив ледве південніше сучасних Чернівців. Те, що не вдавалося ні Куремсі, ані Бурундаю — відрізати Галицьке королівство від моря, вдалося Рибакову у 70-х роках XX ст.

Усі інші мапи, створені раніше, ніколи не показували відрив Галичини від моря. Наприклад, найбільш фундаментальний посібник для вивчення історії середніх віків Європи, який виданий був у 1961 р. під редакцією Євгенія Олександровича Косминського та А.П. Левоневськогої хоч і не виділяє Галичину в окрему державу, але ж таки показує міста Берладь і Малий Галич й хоч в обмеженому вигляді показує вихід українських земель до Чорного моря.

Тільки у другій половині XIII ст. Золотій Орді вдається відвоювати частину Галицького Півдня до р. Прут, які вона втрачає на початку XIV ст. Після цього відомі ще два нетривалі періоди проникнення татар до Пруту. Обраний боярами на монарха в 1372 році Володислав Опольський, до того сілезький герцог, поновлює суверенітет над узбережжям Чорного моря. У ХІV ст. у пониззі Прута і Дунаю існують Мілковська, а потім й Куманська православна єпархії. Нарешті, насамкінець ХІV ст. надчорноморські землі за правом спадкоємства волинської частини королівства переходять до Литви, а вона на користь Польщі поступається Західним Поділлям.

Широко відомо, що галицькі князі не розглядали свій «стіл » як тимчасовий перед, оволодінням київським, а прагнули до зміщення центру старої Київської держави. Саме цим пояснюється увага, яку галицькі володарі приділяли «нецікавим» із погляду феодальних чвар «окуйменним» «сидінням». На долю галицького населення випало поновлення слов'янського засвоєння Північного Надчорномор'я, після його уповільнення, пов'язаного з децентралізацією та проникненням тюркських кочовиків. «Слов'янська колонізація на схід від Карпат і на Пруто-Дністров'ї — своєрідна слов'яно-волоська „реконкіста “. У цю добу „стабільної нестабільності “ досить чітко виокремлюються спеціальний „викид“ етносоціального продукту смуги з осілої землеробської області це бродники чи вигонці, а зі степу — дикі половці. Термін „реконкіста“ тут достатньо вдалий, бо добре відображує хід речей. І тільки у загальноєвропейському плані явище реконкісти, яке прямо передує початку Нового часу для подій XIІ-ХІІІ століть, не може бути вживаним.

Якщо взяти на увагу текст Воскресенського літопису, то безпосередньо на березі Чорного моря галичанам на ту пору належало „точно чотири порти, сюди можна додати розташовані близько від моря подунайські Малий Галич і Кілію“.

Отже, цілком можна висунути припущення, що одним з цих чотирьох портів цілком може бути наша Одеса, яка тоді існувала під іншою назвою. Ця гіпотеза не виглядає такою вже фантастичною, якщо взяти до уваги той факт, що перші поселення на території Одеси археологи датують V-IV тисячоліттям до нашої ери.

Але з точки зору доктрини російського нацизму, яка широко використовується в Україні п'ятою колоною Кремля, теза про заснування Одеси в галицький період української державності абсолютно неприйнятна, позаяк на переконання російських шовіністів галичани є людьми другосортними, такими собі унтеменшами, єдиним сенсом існування яких є завдавання прикрощів Москві. Тобто на шляху до з'ясування дійсного віку Одеси стоять перепони здебільшого політичного характеру, а не наукового. Одеський письменник Богдан Сушинський у своєму історичному дослідженні „Одеса: історія написана століттями“ наводить такий приклад:

»Очаків. Літописний ровесник Качибея-Одеси. Як і Качибей, заснований у 1415 році литовським князем Вітовтом у вигляді невеликого прибережного форту. В історії України та усіх найближчих країн він відомий під литовським ім'ям Дашів, кримськотатарською назвою Кара-Кермен (Чорна Фортеця), турецькими назвами Ачи-Кале та Ача-Кьой (Поселення Біля Виходу В Море), нарешті під слов'янізованою назвою Очаків.

Дехто намагається прив'язати історію створення цього міста, його вік, до появи у 1792 році указу російської імператриці Катерини ІІ, який стосується побудови на місці зруйнованої турецької фортеці й поселення нового міста з тою ж назвою — Очаків. Але будь-які спроби вести походження Очакова від дати появи цього указу можуть викликати у серйозних вчених хіба що співчутливу посмішку: «Знову ці російські „імперські амбіції!“.

Источник
Автор: Роман Кухаренко
  • +3
  • 2 апреля 2009, 16:39
  • melkor

 

Комментарии (55)

RSS свернуть / развернуть
+
0
Хорошая статья, прочел всю ;)
Екатирина по этому и спалила в свое время нашу исторю и всячески ее искореняла —
1780 г. Сжигание библиотеки Киево-Могилянской академии, которая собиралась свыше 150 лет и была одной из самых богатых библиотек в Восточной Европе.
Что бы прибрать все к рукам, Московитам нравятся ее действия, потому что она укрепляла Российские интересы, но им глубоко накакать на другие народы и нации, по этому на и искореняли и угнетали как могли, и за наш счет жили. Угнетешь человеков и их земли, отбираешь историю их предков – сделаешь себе еще больше крепостных рабов (смердов, закупов и холопов).
avatar

J7k

  • 2 апреля 2009, 18:50
+
0
Если бы не сожгли тогда бибилотеку — может бы наша история была более полной… Но все равно респект нашим современным историкам ученым за их труды собирания по крупицам из разных источников — настоящей истории Украины!
avatar

J7k

  • 2 апреля 2009, 18:51
+
+1
Тише, это Московия с их богатыми плодородными землями и трудолюбивыми крестьянами нас всегда кормила…
Питаються у кацапа 
— Иван, скажи, ну почему бы тебе не посадить картошку, морковку, помидоры там всякие? 
Огород-то вон какой!
— Так не растет…
— А вот посмотри через дорогу: и в огороде всего полно, и забор стоит, 
а не на земле валяется, как у тебя…
— Ну, так это — у хохла!
avatar

melkor

  • 2 апреля 2009, 23:33
+
0
Есть у меня школьный друг, ныне законченный алкаш, который тоже гордится достижениями школьной поры. Ибо гордится свойственно, но даже когда нечем, повод придумать не проблема.

Не хочу гордится древними украми, которые якобы прям весь мир основали. Хочу гордится современной страной, ведущей в мире, и успешно осваивающей внеземные просторы. А мне предлагается гордится лузерами, в 18 веке просравшими все, что только можно. НУЕГОНАХ!!!
avatar

dak0ta

  • 2 апреля 2009, 22:48
+
+1
Господин dak0ta, не соглашусь с Вами, потому как и наши предки украинцы, хотели того же самого, что и вы – процветания своей родины, богатства полей, и мира на своей земле! Но, есть одно но, в отличие от Вас, они хотели сохранить свою историю для потомков, дабы их дети не совершали ошибки дедов и прарапрапрадедов! Одна из сторон статьи о том, что наш народ столетиями обезглавливали россияне тем что отбирали нашу историю, историю наших великих предков, а подсовывали историю о том что мы мало россы, низжая по отношению к россиянам раса… Думаю что это не только Имх0 ;)
avatar

J7k

  • 3 апреля 2009, 08:36
+
0
У евреев закреплено их религией понимание того, что все кто не евреи Гои, существа низшие.
У росиян это закреплено во всех спектрах их самобытности, и я помню что нам говорили в школе в совковское время.
Книга по русской литературе называлась «Родная литература», и я будучи 5ти класником по наивности спосил у учительницы, почему русская литература родная, а украинская иностранная? Это поставило в тупик и учительницу, но опомнившись она мне рассказала о том что россия это наша мать… И я очень хорошо запомнил это событие.

И таких примеров матери(отца, старшего брата) которые заботятся о нас не имеющих ни культуры ни истории полно. Ложь истории и культуры московита — это его основное оружие, вместе с криками о братстве народов.
avatar

melkor

  • 3 апреля 2009, 10:31
+
+1
Эххх, нахлынули воспоминания –
Я, когда еще был в садике, нам детям вдалбливали в голову, что мы живем в самой прекрасной и богатой стране. И про то что Ленин, Стали, Карл Маркс, Энгельс великие люди. Про то, что самый крутой город Москва, Красная площадь, Мавзолей! Дед в те времена ездил в командировки иногда в Москву, как мне хотелось поехать туда и побывать в мавзолее. Но со временем, я еще тогда начинал понимать, то что нет информации про мой город Киев, как же так, красивый большой город, второй после Москвы по численности населения, наконец я в нем живу, а инфы в учебниках детского сада про мой город, раз два и обчелся, да и про Украину мало, Что это за республика такая. Хлопок не выращивает, в космос не летает, разве что было написано про Донбасс и уголь, Запорожье и сталь, Киев нолик, только столица УССР… Потом, меня начали терзать смутные сомненья, когда мне на новый год подарили немецкую детскую железную дорогу, насколько она превосходила по качеству, и красоте все советские игрушки, хоть и стояла безумно дорого, дед из Москвы привез, потом у меня появилось пару машинок от Эстонского завода Norma, тоже разница в качестве и цветастости была разительной. И я уже тогда осознавал что во всей этой пропаганде что-то не так… И я, стал задумываться о том, раз там выпускаются такие игрушки хорошие, неужели там за бугром люди живут хуже нас!? А по учебникам, СССР -круче ничего нет. И еще, когда уже пошел в школу, брат моей мамы еще жил с нами, он увлекался радиоэлектроникой, и где-то приобрел немецкие каталоги (2 за гдет за 1984-85г) радиоаппаратуры разных зарубежных производителей, на сколько эти образцы отличались от продаваемой техники в наших магазинах, небо и земля, что дизайн, функциональность, характеристики. Я даже потом попросил маму пошить мне шапку с надписью «HITACHI» (шапки с надписями почему-то был дефицит – но модно), я уже тогда немного разбирался в радиоаппаратуре а радиоэлектроника меня захватила еще в садике ;). Что за надпись у меня на шапке не знал ни один из сверстников и друзей, хотя школа была большущая по 10 АБВГД и даже несколько Е ;)

avatar

J7k

  • 3 апреля 2009, 11:29
+
0
Добавлю, и уже тогда в начальных классах, я на преподаваемую историю ложил большой болт, потому что понимал, брешут в главном, то и все остальное скорее всего далеко от правды! ;(
avatar

J7k

  • 3 апреля 2009, 11:31
+
0
То есть Киев побольше Ленинграда, если он после Москвы? Не увлекайтесь.

Но я писал не об этом. Все в жизни делается не потому что, а для того, чтобы.

А мы вместо того, чтобы смотреть в будущее, все ноем о прошлом. Если тогда все было плохо, давайте сделаем лучше, тогда можно сказать, что тогда было плохо.

А если тогда мы штамповали 286 при максимуме в 386, то что мы делаем сейчас? Ану, напомните, хоть КореДуо Украина производством освоила? Или детские железные дороги лучше Германии делать начала?

Плохо, что тогда мы были кое-где вторыми. Но еще хуже — что сейчас мы вообще в заднице, и кроме шаровар из прошлого СЕГОДНЯ гордится НЕЧЕМ!!!
avatar

dak0ta

  • 4 апреля 2009, 22:14
+
0
В попу Ваш Лениград, он столица ЧЕГО?
__________
286 нештаповали, ненадо!
__________
Обувь выпускаем хорошую, чехлы для телефонов, шмотки, шторы!
Подшипники, водяные помпы, электродвигатели (Итальянские в сравненьи с нашими отстой)… У нас даже побольше чем в России заводов по сборке LG Samsung!
А вообще у нас саамы красивые девчонки! Шо запад шо восток идут лесом!
avatar

J7k

  • 6 апреля 2009, 10:00
+
+1
Вот пусть и едут ихние бабы к нам за генофондом, не поскупимся для инородцев )
avatar

melkor

  • 6 апреля 2009, 10:20
+
0
Однозначно!
avatar

J7k

  • 6 апреля 2009, 10:43
+
0
Беда, мелькор, в том, что из серьезных экспортных статей у нас нынче только наши женщины в виде проституток. Но мне что-то не хочется этим гордится. А вы и дальше гордитесь, что на деньги, вырученные от продажи наших женщин мы закупим качественных китайских игрушек. Или тряпок Томми ХелФигер китайского производства.
avatar

dak0ta

  • 6 апреля 2009, 22:35
+
0
Вы говорите как российский форумчанин, который уверен что Украина спасается от голода и холода единственным путем, посылая своих девочек работать проститутками в Москве.

Ну что за бред, чесно… не понимаю. Проститутки есть везде, и почему то в Ялту летом приезжают толпы российских проституток на заработки в Украину. Новость? Нет факт.
avatar

melkor

  • 7 апреля 2009, 09:57
+
0
Не штамповали, говорите, 286? А напомните-ка мне, какой процессор стоял на Поиск-2, Поиск-2.286 и Поиск 2.386? А на ЕС-1843, ЕС-1849, ЕС-1863 и ЕС-1864?

А теперь облом похлеще. Зайдите на multicore.ru/, и с удивлением узнайте, что Россия производит собственные многоядерные процессора. А Украина? А Украина шароварами гордится, и о голодоморе скиглыть…
avatar

dak0ta

  • 6 апреля 2009, 22:56
+
+1
В Поиске два Стоял 8088/8086 или наш аналог передраный 1810ВМ81-88 (один из) А вот в Поиске 2.286 уже был 286 (АМД) и мать китайская ;) Завод напротив моего дома ПО «Электронмаш» (ВУМ), я туда еще с детства захаживал, когда-то даже мечтал там работать — пока все не разворовали/развалили. Потом были Поиски 3 с 286 и 386SLC процами, смесь бульдога с носорогом! Китайские блоки питании я на то время были на порядок надежнее отечественных, и помехоустойчивее… Многие машины приходилось переделывать, ставить другой БП дабы повысить надежность (уменьшить глючность).
А на счет России, напугали кота сосиской, они еще пока все у проекте! Более дотошно нужно прочитывать, да и вот нескладуха софт то забугровый, открытый код от MLC, Advanced Devices и д.р.
Информация с Российского сайта —
«МУЛЬТИКОР» — это комплекс современных аппаратно-программных средств проектирования СБИС и систем на их основе, включая микро- и макро-субмикронные библиотеки для отечественных и зарубежных фабрик, а также набор свыше 30 стандартных цифровых и оригинальных IP — ядер (в виде «Soft Cores», «Hard Cores» и «FPGA-дизайнов»), объединяемых в «систему на кристалле» на основе стандартной системы внутренних шин AMBA, наиболее популярной в мире для СнК. Библиотеки платформы постоянно пополняются за счет ядер, разрабатываемых потенциальными пользователями ИМС на основе платформы «МУЛЬТИКОР» и партнерами фирмы. Макробиблиотеки и библиотеки ядер разрабатываются таким образом, что они совместимы с лучшими зарубежными электронными фабриками. Это допускает изготовление первых образцов ИМС за рубежом с последующим изготовлением в России. При этом все проекты остаются закрытыми для зарубежного изготовителя.
avatar

J7k

  • 7 апреля 2009, 09:38
+
0
У меня есть неплохая коллекция старых персоналок. На дече целый сарай забит. Поиск-2 там тоже есть. Найду время, вскрою, сфоткаю. Я сам был тогда удивлен, но очень горд за родину…
avatar

dak0ta

  • 7 апреля 2009, 10:59
+
+1
Хочу добавить, есть проекты, Имх0 действительно заслуживающие внимания, в которых применяются собственные и сильные разработки –

Белорусская операционная система основанная на FreeBSD (они ее там хорошо перелопатили)…
www.truebsd.org/ru

И Российский open source project полная альтернатива Windows! Но совершенно бесплатная, и написанная с ноля!
www.reactos.org/ru/index.html
avatar

J7k

  • 7 апреля 2009, 09:47
+
0
Действительно облом. Процессор с тактовой частотой 100 мегагерц!!! Супер, я как раз 15 лет назад о таком мечтал.

Я смотрю Россия впереди планеты всей. Вот только скажите мне, ввы или кто то из ваших знакомых будете пользоваться этой продукцией? Хорошо, задам вопрос по другому, слышали ли знакомые ваших знакомых, что их знакомые слышали как знакомые знакомых ставят себе на комп продукцию мультикора?

Вот только давайте еще обломаемся и подумаем, как продавать такие процессоры, закрыть границу от ввоза интела и АМД, вот тогда может кто и купит этот пик творческой и инженерной мысли.
avatar

melkor

  • 7 апреля 2009, 10:09
+
0
Мелькор, процессоры применяются не только в персоналках. И сверхчастоты для стиралки или посудомойки не нужны. Но они делают. Надо — завтра на ракеты поставят. Летало на 5 МГц, на 100 точно полетит. А что и на какие ракеты будет ставить Украина? Шаровары натянет?

Вы смеетесь над усилиями России. Но у вас нет и того, что есть у нее. Сделайте ее, тогда смейтесь. А пока — стыдитесь.
avatar

dak0ta

  • 7 апреля 2009, 10:57
+
0
Украина может без проблем наладить выпуск компьютеров Поиск, вот только так же как и эти процессоры они не будут никому нужны. Технологий для произвадства конкурентноспособной продукции ни у нас ни у России в этом сегменте нет и не будет в ближайшем будущем. Так что будут и росияне покупать такие же процы, но лучше и дешевле в Китае, даже если российский завод по их производству будет находиться через дорогу.

И я не говорю о западном рынке.
avatar

melkor

  • 7 апреля 2009, 11:32
+
+1
Ну что они сделали? Америку открыли?
__________
Мой один хороший приятель (Киев), еще в далеком 99 году! Писал софт под программируемые процы (фирм производитель чтот редкое название запамятовал), в то время Cisco Routers стоили оч. много, и одна компания из Киевских провов инета, сделала ему предложение на поставку 30 девайсов которые будут выполнять те же функиции что и цицковские роутеры. Вот, он и сделал девайс из одного програмируемого проца (микро ЭВМ) полностью аппаратно, и програмно даж на низком уровне совместимую с Циско! Вместо серверной коробки размером с пол Деск топа (с куллером процами и всякой мототой на полтора килобакса), устанавливалась одна плата с процом и обвязкой (из старых битых сетевух трасформаторы) размером с бухгалтерский калькулятор Citizen… А они только сейчас к этому пришли? Если это во всем мире уже давно практикуется, на основе открытого кода и железа! И кст. он мне еще тогда говорил что может обвязать несколько таких процов дабы увеличить производительность (но ее увеличивать не нужно было для роутера)!
avatar

J7k

  • 7 апреля 2009, 13:31
+
0
Ну так тогда начните с фразы: Раз уж мы отстали, так тогда делать ничего не надо, нам все готовое принесут. А знаете ли вы, что прежде чем купить на мировом рынке что-нибудь нужное, нужно сначала продать что-нибудь ненужное? Что продавать будете?

Россияне вот на этих процессорах собирают холодильные камеры ПолЭйр, и продают на внешнем для них рынке — у нас, например. И на вырученные деньги (СКВ) покупают нужное им. А что производите лично вы, пригодное для продажи на мировом рынке?
avatar

dak0ta

  • 7 апреля 2009, 23:36
+
0
Процессоры забугровые, они ничего не производят, только ваяют под уже готовые макеты софта системы микрокоманд этих процов…
________
Ненужное, мало кому нужно, а производится куча всякой продукции, даже из ширпотреба… Я в прошлом году был в Суземке это под Брянском, так в их супермаркетах (Брянск), магазинах Суземка, немало было Украинских товаров, начиная с туалетной бумаги, пива, водки, печенья, заканчивая утюгами, оборудованием для СТО! Упомяну о том что ассортимент в их магазинах, по сравнению с нашим к примеру в Клавдиево под Киевом — ОТДЫХАЕТ!
________

avatar

J7k

  • 8 апреля 2009, 10:18
+
+2
Вспомнился анекдот:
Мальчик родился в СССР, 
и если бы он родился девочкой, 
то ему вообще нечем было бы играть.
avatar

melkor

  • 3 апреля 2009, 11:44
+
0
А с чем украинским вы играетесь сейчас?
avatar

dak0ta

  • 4 апреля 2009, 22:14
+
0
Не надо! Игрушек валом, хоть и китайских, и шмоток валом, шо наших, шо китайских, турецких!
avatar

J7k

  • 6 апреля 2009, 10:02
+
0
Так пусть китайцы и турки этим и гордятся! А вы-то чем гордитесь?
avatar

dak0ta

  • 6 апреля 2009, 22:32
+
0
Я несколько неправильно выразился, наших игрушек, притом хороших, тоже много ;) Моя теперешняя супруга работает в детском саду, так я иногда с интересом рассматривал игрушки, и кто их производитель, приблизительно 60% Китай, 10% Россия и 30% Украина…
avatar

J7k

  • 7 апреля 2009, 08:41
+
0
Вопрос в другом, не чьего производства, а в том что ничего не было. А сейчас и украинские игрушки мягкие очень хорошие и качественные. Да и ужасный капиталистический режим завалил наших бедных детей дешевыми игрушками.
avatar

melkor

  • 6 апреля 2009, 11:04
+
0
Это, простите, какого завода? Не того ли, который свинец в краску добавляет? Или меланин в молоко?
avatar

dak0ta

  • 6 апреля 2009, 22:33
+
+2
Более того — этот ужасный капитализм — это единственная перспектива в дальнейшем построить и у себя современное производство.
(Про мега-процессоры «мадэ ин рашин» я помолчу пока ПК не сделают =) ...)
А вот пример у меня есть местный. Мой друг недавно открыл завод по производству краски для внутренней отделки помещений (экологически чистой). Так вот — производственная линия итальянская, а когда сдавали тесты продукции качество оказалось выше чем у итальянцев. Они были даже огорчены, итальяшки =)
Вот так потихоньку в стране все будет строиться и будет прогресс.
А с Россией у нас одна перспектива — ЗАСТОЙ, убогость и алкоголизм.
avatar

Jooke

  • 7 апреля 2009, 07:21
+
0
+1 to Jooke
avatar

J7k

  • 7 апреля 2009, 08:42
+
0
Насчет ПК не скажу. А вот на той холодильной технике, с которой работаю я, россияне ставят собственные однокристальные микро-ЭВМ. Вот это их застой. А наши придурки в Донецке взялись за гуж, да пупок развязался. Даже на импортной элементной базе облажались. Так о ком мое мнение должно быть выше?
avatar

dak0ta

  • 7 апреля 2009, 11:04
+
+1
Дакота, ви краще дайте відповідь на пропаганду, яку згадував J7k, і що ви про неї думаєте??? А про Киїй і Пітєр це просто накладка і непорозуміння, всі знають що Пітєр більший від Києва.
avatar

soul

  • 5 апреля 2009, 19:17
+
0
Пасибі шановний за підтримку!
avatar

J7k

  • 6 апреля 2009, 10:03
+
0
Пропаганда — это обязательный компонент государственной власти, начиная с рабовладельческого строя.
avatar

dak0ta

  • 6 апреля 2009, 22:57
+
0
А Александр Васильевич Суворов на самом деле был казак запорожский, и настоящее имя его Сашко Суворый.
avatar

nevbigaylo66

  • 7 апреля 2009, 03:08
+
0
А настоящая фамилия Пушкина — Пушкинд, и был он евреем :)))
avatar

dak0ta

  • 7 апреля 2009, 11:05
+
+1
Пропаганда — это обязательный компонент государственной власти, начиная с рабовладельческого строя.

Самі дали відповідь на запитання, ось чому пропаганду потрібно викривати і розкривати, і шукати правду, бо на пропаганді далеко не запливеш, рабовласницький устрій зник. Радянська пропаганда лопнула як мильна бульбашка і союз розпався, якраз через брехливу і дешеву пропаганду яка себе виправдовувала всього лиш 80 років і все, і на більше вона не здатна.
avatar

soul

  • 7 апреля 2009, 15:23
+
0
Я не розумію, Сол, ви думати взагалі здатні, чи ні? КОЖНА державна влада тримається на пропаганді. Хоч Штати, хоч будь-яка країна Европи, хоч Китай, та хоч монголо-татари. Якщо прибрати пропаганду — держава розвалюється на очах. Будь-яка. Можливим залишається тільки первісний строй. Вам що, первісний подобається більше? Чи ви не в змозі збагнути, що лише пропаганда втримує людей від егоїзму та насильства?

А у вас є довідка, що ви не в змозі збагнути, про що йдеться у цій довідці?
avatar

dak0ta

  • 7 апреля 2009, 23:41
+
+1
Частково з вами погоджуюся що пропаганда повинна бути, але вона повинна бути заснована на правді. Тобто, пропаганда здорового способу життя, вона основана на правді, бо всі знають що куріння і зловживання алкоголем і наркотиками призводить до не хеппі енду. А пропаганда стахановський методів роботи основана на лажі і брехні, 3 людини працюють, а план записали на 1 людину. І кожна влада тримається на пропаганді, але Європа і Америка тримається на правдивій пропаганді, а не на сказках. Ось чому Штати вже існують біля 200 років і не розпадаються, а Союз навіть до сотні не дожив, вот такі пироги.
avatar

soul

  • 8 апреля 2009, 18:39
+
0
Пропаганда не може бути правдивою. Це неможливо з самого початку. Держава — орган насильства над особистістю. Ану, правдиво розкажіть мені, на чорта мені орган насильства наді мною?
avatar

dak0ta

  • 9 апреля 2009, 00:41
+
0
Апсолютно не погпджуюся. Пропаганда може бути правдивою, і політична пропаганда токож є правдива(але більше брехливої). В Америці дуже популярнаа фраза «держава для людей, а не народ для держави».
Якщо вам не потрібна держава, тоді не виконуйте закони Конституції, попробуйте щось вкрасти чи когось вбити, подивлюся що буде
avatar

soul

  • 9 апреля 2009, 22:18
+
0
Держава застосує насильство. Але це насильство не змусить мене довіряти цій державі. Більш того, якщо більшість думатиме як я, то держава розвалиться.

Вам не очевидно, що якби розказувати без пропаганди, то історія Штатів була б така, що їх просто не існувало б?

Ви знаєте історію громадянської війни? Знаєте, що війна йшла не за визволення від рабства, а за те, щоб Північні штати могли й надалі спекулювати товарами Південних на зовнішніх ринках, і не випускати південні туди самі? Бо тоді б не тільки без бабла лишились, а й з голодухи померли б.

А знаєте, що Штати перші використали хімічну зброю проти власних громадян?

Ану, правдиво розкажіть мені, на чорта мені орган насильства наді мною? Бо інакше він мене замордує? То це звичайнісінький рекет. Якщо більшість вважає так, держава перестає існувати.
avatar

dak0ta

  • 10 апреля 2009, 00:22
+
+1
відколи на Півночі було рабство?
avatar

soul

  • 14 апреля 2009, 18:16
+
0
З відкриття америки.
avatar

dak0ta

  • 15 апреля 2009, 17:20
+
0
Про Штати повний брєд, подібного навіть не пишіть бо я таке часто чув і читав, про громадянськку війну, тоже брєд, а смисл якщо північ і південь обєдналися. І від хімічної зброї в штатах загинуло близько 40 млн людей)))))))я вгадав?
Не було б держави я би міг вас спокійно вбити, мене б ніхто не посадив, було б класно. Це ви так вважаєте що держава це орган насильства, а анархія це порядок, а насправді все наоборот
avatar

soul

  • 10 апреля 2009, 21:23
+
0
Ви, противник масових спортивних розваг на свіжому повітрі, мене, їх прибічника? Маю деякі сумніви…
Про 40 млн не писав, та ї жертви там лише для порядку, проте сам факт лишається…
Германія та Чехія теж у 38 об*єдналися… А Північ та Південь чотири роки воювали. Вам не здається трохи підозрілим об*єднання після такого?
Якщо чули і читали, то мабуть зайве заново розповідати. То може поясните, чому пан Президент, який нібито цілу війну з-за бідних рабів розпочав не почав з того, щоб звільнити своїх власних рабів? А от Президент Півдня їх чомусь ще до війни розпустив… Так як це виходить? Може топік черканете?
avatar

dak0ta

  • 11 апреля 2009, 00:12
+
0
До речі, коли пропаганда СРСР виявилася неефективною, СРСР розвалився. Те ж саме зробили англійські колонії коли пропаганда Метрополії себе вичерпала… Що, дуже брехливі англійські капіталісти виявились?
avatar

dak0ta

  • 11 апреля 2009, 00:14
+
0
так, але чомусь американська пропаганда, сука, не закінчується, і не хоче америка розвалюватися і Європа тоже.
avatar

soul

  • 14 апреля 2009, 18:14
+
0
Я думаю, дело не в пропаганде, а просто индусы поумнее стали! Имх0… А из нас при коммунизме изо всех сил делали тупое быдло, но все же цивилизация есть перспектива роста интеллекта, хоть и через задницу но СССР развален из нутри коррупцией и воровством, нежеланием производить нормальный конкурентно способный продукт, привыкли что и такое сожрут, да и поумневшие начали контрабандой товар ввозить, зарабатывать на этом, вот Вам и развал… Имх0…
avatar

J7k

  • 15 апреля 2009, 10:42
+
0
В капиталистических странах, где-нибудь в провинции, еще более тупое быдло — ну просто быдло! животное, неграмотное, косноязычное — сам видел. И это не смотря на некие «витражи» общего высокого уровня жизни. А в странах Азии и Африки так вообще — дикари-туземцы! А в т.н. «цивилизациях» все просто – надо быть цивилизатором, а не тем, кого цивилизируют.
avatar

andreiivanoff

  • 15 апреля 2009, 17:38
+
0
повністю погоджуюся
avatar

soul

  • 16 апреля 2009, 20:24
+
0
«Одесу заснував перший Український король Данило!» — Мил друзья, подскажите, где было это прекрасное королевство???

«Поселения на территории соврем. Одессы известны еще с античных времен, однако история города хорошо известна только с 1415 г., как города Хаджибей. Бурное развитие города началось лишь в конце XVIII в. после присоединения причерноморских территорий к Российской Империи в результате русско-турецких войни и переименования его в Одессу.»
avatar

andreiivanoff

  • 12 апреля 2009, 15:34

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.